Спринтьорът на "Куикстеп" Елиа Вивиани спечели третия етап в Обиколката на Италия – 229 км между Беер Шева и Ейлат. Италианецът, който триумфира и във втория етап, доказа че е най-добрият спринтьор в тазгодишното Джиро.

Във финалния спринт в курорта Ейлат Вивиани надделя над Саша Модоло ("Драпак") и Сам Бенет ("Бора"). Макар и да беше затворен от Бенет в последните метри, колоездачът на "Куикстеп" се справи и успя да развие спринта си. Якуб Маречко ("Вилиер Триестина") остана четвърти, а Дани ван Попел от "Лото Йъмбо" - пети.

В началото на етапа се откъснаха трима колоездачи – Гийом Боавин от Израелската колоездачна академия, Марко Фрапорти ("Андрони") и Енрико Барбин ("Бардиани"), който ден по-рано облече синята фланелка за най-добър катерач.

Тримата се задържаха пред основната група малко преди финала, но бяха хванати от спринтьорските отбори, които наложиха много високо темпо. Голяма част от етапът премина през пустинята Негеф, но нямаше никакви сериозни препятствия за колоната.


Единствено при приближаването на финалния град Ейлат, се появи страничен вятър, който доведе и до малко разкъсване в групата.

Роън Денис от ВМС запази розовата фланелка на лидер в генералното класиране. Той има аванс от 1 секунда пред Том Дюмулен и 13 пред Жозе Гонсалвеш.

В класацията на спринтьорите Елиа Вивиани държи цикламеното трико и има 130 точки, докато вторият Саша Модоло е с 55.

Дневник