Без победител завърши голямото дерби между "Барселона" и "Реал" (Мадрид) в 35-ия кръг на Ла Лига. Последното Класико за сезона предложи много интрига и интересни моменти с четири гола и крайното 2:2. Новият шампион "Барселона" запази перкфетния си баланс и продължава да няма загуба, въпреки че игра повече от едно полувреме с човек по-малко заради червен картон на Сержи Роберто.

Луис Суарес и Лионел Меси бяха точни за "Барселона", а за "Реал" - Роналдо и Гарет Бейл.

Равенството на "Камп ноу" пред 97 939 зрители остави "Реал' трети в класирането на три точки зад "Атлетико" (Мадрид), макар че има с мач по-малко от дюшекчиите.

С оглед на решеното първенство двата тима излязоха без напрежение в мача и направиха много атрактивен мач. Той обаче беше развален от съдията Ернандес Ернандес, който направи много грешки и сбърка в ущърб и на двата тима.

Мачът беше последно участие на Андрес Иниеста в Класико. Легендарният халф на "Барселона" излезе за 38-и път срещу "Реал" (Мадрид), колкото мачове има и капитанът на мадридчани Серхио Рамос. С повече са единствено Шави Ернандес и Пако Хенто с по 42 и Маноло Санчис с 43.

Двубоят очаквано започна с натиск на новия шампион "Барселона". Каталунците излязоха с много офанзивен състав и Меси и Суарес в атака, а зад тях действаха Иниеста и Коутиньо. "Реал" беше с две промени от мача с "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига, като Каземиро и Гарет Бейл заеха местата на Асенсио и Лукас Васкес.

В първите няколко минути действията се водеха изцяло в половината на "Реал" и веднага пред Суарес се откри добър шанс за гол. Точно преди решителния момент обаче топката беше избита в корнер.

Резултатът беше открит в 10-ата минута след прекрасна атака в стил "Барселона". Буквално за секунди и на много висока скорост каталунците пренесоха играта от своята половина пред наказателното поле на "Реал". Коутиньо измъкна топката в средата на терена, Суарес я прати на десния фланг, а Сержи Роберто напредна необезпокояван.

Центрирането на десния бек беше прекрасно и с удар от въздуха Суарес не остави никакви шансове на Кейлор Навас – 1:0.

Красивият гол на Луис Суарес в 10-ата минута.

© Reuters

Красивият гол на Луис Суарес в 10-ата минута.


Изненадващо след като откри резултата "Барселона" мигновено намали оборотите. Това позволи на "Реал" да отговори веднагаи в 14-ата минута мадридчани изравниха.

Карим Бензема свали отлично една топка в наказателното поле за Роналдо и той с глава я прати в мрежата. Нападателят обаче получи удар в глезена от Пике, който се опитваше да изчисти топката.

За Роналдо това беше 18-и гол в Класико, с което изравни легендарния Алфредо Ди Стефано като водещ реализатор на "Реал" в най-големия мач на Испания.

Изравнителното попадение на Роналдо, при което португалецът получи контузия.

© Reuters

Изравнителното попадение на Роналдо, при което португалецът получи контузия.


С асистенцията си пък Карим Бензема достигна общо 10 през сезона. Той стана и първият футболист на "Реал" с двуцифрен актив на асистенции и голове, след като е вкарал 11 попадения.

До края на първата част преобладаваха грозните сцени на "Камп ноу", след като и двата тима се изнервиха. Съдията Ернандес Ернандес даде пет жълти картона, а освен това изгони и Сержи Роберто. Защитникът на "Барселона" удари без топка Марсело и беше изгонен заслужено.

Преди това обаче Гарет Бейл се отърва при много грубо нарушение, в което атакува с бутоните напред прасеца на Юмтити.


На почивката и двамата треньори направиха промени, след като Роналдо не успя да продължи заради болките в глезена. Семедо пък замени Коутиньо, за да уплътни защитата на "Барселона", който беше с човек по-малко.

Каталунците се бранеха в началните минути на второто полувреме, но разчитаха и на много опасни контраатаки.

В 52-ата минута "Барселона" успя да поведе за втори път благодарение на Меси. Звездата на "Барселона" размина няколко защитника с мощен спринт и с прецизен удар покрай страничния стълб прати топката зад Кейлор Навас – 2:1.

За нападателя това беше седми гол в Класико на "Камп ноу", с което изпревари легендата на "Реал" Пако Хенто, който има шест.


При попадението на "Барселона" също имаше спорен момент, тъй като преди атаката на каталунците реферът Ернандес Ернандес подмина фаул срещу Бейл.

В 55-ата минута трети гол за "Барселона" беше отменен. Съдията не зачете попадение на Суарес заради засада, която обаче не съществуваше.

Въпреки че играеше с човек по-малко "Барселона" по никакъв начин не мислеше за защита. Футболистите на Ернесто Валверде дори атакуваха повече и опитаха да направят победата си по-изразителна, с което да не се притесняват за последните минути. На моменти домакините се оголваха необмислено като атакуваха масирано с четири или пет играчи.

На терена сепояви и Паулиньо вместо Иниеста, с идея да уплътни средната линия и да вкара повече физическа сила.


В 70-ата минута "Барселона" пропусна отличен шанс да убие интригата, след като Меси остана очи в очи с Кейлор Навас. Аржентинецът беше изведен по прекрасен начин, но топката му избяга вляво и ударът му беше спасен от Навас.

Само две минути по-късно "Реал" нанесе своя удар и успя да изравни резултата. Гарет Бейл получи хубав пас от резервата Асенсио и с фалцов удар с левия крак не остави шансове на Тер Стеген – 2:2.

Няколко минути по-късно съдията Ернандес Ернандес за пореден път влезе в полезрението на отборите с нова грешка. Той не видя очевидно нарушение на Жорди Алба срещу Марсело в наказателното поле, в ситуация, при която защитникът на "Барселона" дори не игра с топката.


До края и двата тима опитаха да спечелят, но пропуснаха добри възможности.

"Барселона" продължава да няма загуба през сезона като е с 26 победи и девет равенства. Каталунците са в серия от 42 поредин мача без поражение (33 победи и девет равни).

Дневник