Григор Димитров ще започне участието си в мастърса в Мадрид с мач срещу Милош Раонич. Канадецът очаквано нямаше затруднения срещу аржентинеца Николас Кикер.

Раонич, който е 24-и в света, се наложи с 6:3, 6:2 срещу квалификанта в първия кръг на надпреварата в испанската столица. Канадецът използва отлично сервиса си, като направи 17 аса и спечели 86% от точките при вкаран първи начален удар.

Той си осигури пети мач срещу Димитров на ниво АТП и първи на червени кортове.

Българинът има три победи в четирите си мача с Раонич. За последно двамата се срещнаха в полуфиналите в Бризбейн в началото на 2017 г. Българинът спечели със 7:6 (7), 6:2 и впоследствие стигна до титлата.

Другите две победи на шампиона от финалите на АТП също са на австралийска земя - 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10) в третия кръг на Australian Open 2014 и 6:3, 6:4 в осминафиналите в Бризбейн. Победата на Раонич е от първия двубой помежду им - 7:5, 6:4 на четвъртфиналите в Стокхолм през 2011 г.

Двамата имат и една среща в надпреварите от сериите "Фючърс", докато бяха тинейджъри. Тя беше спечелена от българския тенисист в два сета - 6:4, 6:2 в Лонг бийч през 2009 г.

Димитров и Раонич са в третата четвърт на схемата в Мадрид, където се оформиха няколко много интригуващи потока. Ако българинът стигне до третия кръг за пети път при шестото си участие в испанския мастърс, той ще срещне някой измежду Лука Пуи, Беноа Пер, Денис Шаповалов и Тенис Сандгрен.

Дневник