Григор Димитров започва тази вечер участието си в турнира от сериите "Мастърс". Той излиза срещу Милош Раонич в среща от втория кръг на надпреварата.

Двубоят е на втория по големина корт "Аранча Санчес" и е четвърти по програма след два мъжки и един женски мач. Началото на срещата няма да е преди 18.30 часа българско време.

Раонич, който е 24-и в света, премина леко първото си изпитание. Канадецът се наложи с 6:3, 6:2 срещу квалификанта от Аржентина Николас Кикер.

Димитров се надява да продължи серията си срещу Раонич, когото вече преодоля четири поредни пъти (единия от които без игра) на ниво АТП. Това ще е първата им среща на червени кортове.

За последно двамата се срещнаха в полуфиналите в Бризбейн в началото на 2017 г. Българинът спечели със 7:6 (7), 6:2 и впоследствие стигна до титлата.

Двамата са в третата четвърт на схемата в Мадрид. При успех Димитров ще срещне в осминафиналите Беноа Пер или Денис Шаповалов.

Миналата година българинът стигна до третия кръг в Мадрид. Той е четвърти в света и се надява да се изкачи до третото място преди "Ролан Гарос", за да може да бъде поставен под номер две в турнира от Големия шлем и да избегне евентуална среща с Рафаел Надал до финала.

Dnevnik.bg