Германският шампион "Байерн" и Японската футболна федерация (JFA) подписаха споразумение за партньорство, обявиха от клуба. Договорът е част от политиката на баварците за разширяване на влиянието на отбора на азиатския пазар.

Подробности по сделката не бяха посочени, като приоритет ще бъде развитието на млади таланти в Япония и региона. Като част от споразумението "Байерн" ще изпраща треньори в азиатската страна и ще приема екипи от JFA на обучение в Мюнхен.

Планирани са също приятелски мачове между юношеските формации на баварците и японския национален отбор, както и съвместни тренировъчни лагери в академията на германците в близост до Хирошима.

"Японският пазар е много привлекателен за "Байерн". Ентусиазмът към футбола е впечатляващ и качеството на играчите е много високо. С партньорството с японската федерация искаме да добавим още един градивен елемент към нашата глобална стратегия", каза изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Баварците обявиха също, че Франк Рибери ще остане в отбора и през следващия сезон. 35-годишният французин продължи договора си с една година, като това се очаква да направи и Ариен Робен.

"Много съм щастлив, че ще продължа да играя още една година за този голям клуб. Отдавна Мюнхен е наш дом за семейството ми и съм горд, че ще нося екипа на "Байерн" и през новия сезон", заяви Рибери пред сайта на клуба.

Dnevnik.bg