Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич очаква много труден мач срещу "Левски" във финала за Купата на България. По думите му сините са фаворит в срещата, но посочи, че отборът му ще опита да поднесе изненада.

"За нас е чест да играем във финала за купата. Ще играем този мач с удоволствие. Играем срещу силен отбор в лицето на "Левски" с много силни футболисти и го показаха в последните мачове, абсолютен фаворит срещу нас", каза Загорчич.

"Отначало целта беше да стигнем възможно най-напред за купата, стигнахме финала. Не се предаваме, ще гледаме да направим изненада, но ще е много тежко", продължи той.


Треньорът заяви, че все още не е наясно със състава за мача. По думите му в "Славия" има футболисти с леки травми.

"Нормално е да има напрежение - това са много важни мачове в кариерата на футболистите. Мерките, които взимаме са различни, най-вече психологически. Търсим начин да ги отпуснем, но от друга страна, да не ги отпуснем прекалено много. Гледам футболистите на тренировките и горе-долу са спокойни."

Загорчич каза, че нищо не го притеснява. "Направихме голям успех с класирането на финала. Вече във финала ще гледаме да направим нещо по-голямо."

"Ще има голяма промяна - стадионът ще е пълен. Това е футболът, живеем за това да играем пред пълен стадион", добави той.

Дневник