Защитникът на "Арсенал" Лоран Косчелни ще пропусне предстоящето световно първенство по футбол в Русия. 32-годишният французин ще бъде извън игра за шест месеца, след като се подложи на операция на ахилеса.

Косчелни се контузи на 3 май в реванша от полуфиналите на Лига Европа срещу "Атлетико" (Мадрид). Защитникът се строполи сам на земята още в началото на двубоя, а впоследствие прегледите показаха, че има разкъсване на ахилесово сухожилие.

Липсата на Косчелни е удар по амбициите на Франция, която се е прицелила в световния връх. Шампионатът на планетата в Русия щеше да е последният голям турнир за футболиста, преди да прекрати кариерата си в националния отбор. Той е защитникът с най-много мачове за "петлите" от настоящия състав.

"Натъжен съм за Лоран, защото световното беше много важен момент в неговата кариера. Пожелавам му да бъде силен по време на възстановяването, защото съм убеден, че има какво още да покаже", заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан.

Косчелни дебютира за националния отбор през 2011 г. Бранителят е изиграл 51 мача за "петлите", в които има едно попадение.

Косчелни имаше важна роля при достигането на Франция до финала на домашното европейско през 2016 г. Той беше част от състава в още две големи първенства - Евро 2012 и световното в Бразилия през 2016 г.

Dnevnik.bg