Шестима играчи от топ 10, сред които шампионът от финалите на АТП Григор Димитров, ще се включват в турнира на тревни кортове в лондонския клуб "Куинс".

Надпреварата от категория "АТП 500", която подгрява най-старото и престижно състезание в тениса - "Уимбълдън", ще бъде с най-силния състав в 128-годишната си история.

Димитров е шампион в "Куинс" от 2014 г., когато спечели епичен финал с Фелисиано Лопес, а впоследствие стигна до полуфиналите на "Уимбълдън". Тазгодишният турнир ще събере всеки от носителите на трофея през последните десет години.

Световният №1 Рафаел Надал, който спечели в "Куинс" през 2008 г., е начело в списъка със заявките. Димитров е втори, следван от шампиона от 2012 г. и финалист от 2013 и 2017 г. Марин Чилич.

Носителят на рекордните пет титли в "Куинс" Анди Мъри също ще се включи в надпреварата. Лопес, който миналата година триумфира в лондонския клуб след няколко спасени мачбола срещу Чилич, се завръща, за да защитава титлата си.

Заявки за участие са подали още шампионът в "Куинс" от 2010 г. Сам Куери, Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Давид Гофен, Стан Вавринка, Томаш Бердих, Милош Раонич, Ник Кириос, Джак Сок, Жо-Вилфред Цонга, Жил Мюлер, Фернандо Вердаско, Денис Шаповалов и др.

dnevnik.bg