Генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов иска финалът между "Славия" и "Левски" за Купата на България да се превърне във футболен празник, в който акцентът да падне върху играта. По думите му има голям интерес, като са продадени над 25 хиляди билета.

"Интересът е огромен. Няма да е пресилено, ако кажем, че това е мачът на годината за този полусезон, а може би и за целия сезон 2017-2018. Да видим дали и зрителският интерес ще отбележи рекорд. Да се надяваме, че ще стигнем 35 хиляди. За сравнение - преди две години на ЦСКА и "Монтана" имаше малко над 33 хиляди, сега сме на 8000 от там", каза Караиванов.

"Искаме да организираме футболен мач, не някакви чествания, спектакли. Разбира се, той може да бъде футболен празник, но хората се нагледаха на чествания. Както отивате да гледате финала на Лига Европа, на Шампионската лига, така ми се иска утре хората да дойдат заради мача, заради техните футболисти и треньорите", заяви той.

Караиванов продължи по темата след въпрос, свързан с годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди и юбилея на ЦСКА. "Много станаха честванията напоследък, макар че те са по уважителни поводи. Интересът към този мач е огромен заради самия футбол, а не заради това, че отпред на терена ще им изкарам някой духов оркестър или 40 народни танцьорки. Както аз ходя на мача в Киев, или вие, или в Лондон на футбол и не искам да гледам друго и ме интересува мачът, така нека оставим в този двубой да няма политика или тържества, а герои да са футболистите и да направят спектакъл."

Мачът е в сряда от 19.30 часа на "Васил Левски".

dnevnik.bg