Възстановяването на Анди Мъри от контузията в хълбока не върви по план и завръщането му на тенис корта най-вероятно ще се отложи, съобщи Би Би Си. 30-годишният британец планираше да се включи в първите за сезона турнири на тревни кортове. Настоящата ситуация обаче поставя под въпрос дори участието му в "Уимбълдън".

Мъри не е играл официален мач от миналогодишния "Уимбълдън". В края на декември шотландецът се включи в демонстративния турнир в Абу Даби и загуби с 2:6 от Роберто Баутиста Агут. Впоследствие той се насочи към Бризбейн, но се отказа от надпреварата.

В началото на януари носителят на три титли от Големия шлем се подложи на операция с надеждата да бъде напълно готов за "Уимбълдън". Очакванията бяха той да се завърне в игра за турнира от сериите "Чаланджър" в Лъфбъроу, който ще се проведе в края на месеца.

Това обаче няма да се случи, а почти сигурно ще отпадане и планираното участие в Хертогенбош от 11 до 18 юни. Турнирът в холандския град е един от двата, с които стартира сезонът на трева в световния тур на АТП. Другият е по същото време в Щутгарт.

Във вторник Мъри беше потвърден в списъка с участниците в най-големия турнир на тревни кортове преди "Уимбълдън" - в лондонския клуб "Куинс". Британецът е носител на рекордните пет титли в надпреварата, която тази година ще бъде с най-силния състав в 128-годишната си история.

Турнирът в "Куинс" ще се проведе от 18 до 24 юни, а "Уимбълдън" започва на 2 юли. По-рано през сезона Мъри заяви, че ще се завърне на корта единствено тогава, когато бъде напълно възстановен.

dnevnik.bg