Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер разкри, че е получил голям брой предложения за работа. След края на сезона той ще напусне след близо 22 години начело на лондонския клуб. 68-годишният французин вече обяви намерение да продължи треньорската си кариера след раздялата с "артилеристите".

"Да. Доста повече, отколкото очаквах", заяви Венгер, попитан дали има оферти от други отбори. "В момента обаче изцяло съм фокусиран върху работата ми. Не съм анализирал или обмислял нищо. Искам да си свърша максимално добре работата до последния ми ден тук", допълни французинът на пресконференция преди гостуването на "Лестър" в сряда.

Венгер каза още, че в момента желанието му е да спечели последните си два мача начело на "Арсенал". След двубоя с "Лестър" "артилеристите" ще завършат сезона с още едно гостуване - на борещия се за оцеляване "Хъдърсфийлд". "След това ще почина малко и ще помисля накъде ще поема", каза Венгер.

"Със сигурност ще бъде активен. Умът ми все още е деен и изисква работа. Имам огромен опит в мениджърството, в ръководенето на хора. Като цяло ще работя. Какво точно обаче не знам", заяви още французинът.

Венгер сподели, че не изключва варианта да стане генерален мениджър на някой клуб, но предпочита да бъде на треньорската скамейка.

dnevnik.bg