Григор Димитров заяви, че е дал всичко от себе си, но това не е било достатъчно срещу изключителния сервис на Милош Раонич. Българинът напусна мастърса в Мадрид още след първия си мач, след като отстъпи в трисетова битка с канадския тенисист.

"Тежък мач срещу качествен опонент. Направих каквото можах. Не си използвах шанса за пробив в началото на третия сет, пропуснах няколко удара, а той сервираше много добре. Какво можех да направя? На точка за пробив и после на мое предимство нацели линиите. Милош си заслужи победата", каза Димитров на пресконференция, цитиран от tennis24.bg.

"Опитах да посрещам, когато беше възможно, но всичко му се получаваше - точки за пробив, удари по линиите, първи сервис, втори сервис... Опитах всичко, но не беше достатъчно. Като цяло играх добре, но нямаше много тенис, нямаше дълги разигравания. Не можах да вляза в такива, да раздвижа играта, да създам атака. Когато играя срещу такива тенисисти, особено при условия като в Мадрид, където топката отскача малко повече и няколко пъти даже щеше да ме прескочи, е сложно", допълни световният №4.

Димитров каза още, че не може да си позволи да падне духом. "Понякога ти липсва късмет. Трябва да продължа да тренирам, имам няколко дни до следващия турнир. Контролирам това, което мога. Опитвам да съм позитивен. Исках да играя повече мачове тук. Имам чувството, че дори не играх мач - само сервис и ретур, липсваха ми разиграванията", завърши българинът.

Преди турнира Григор Димитров за пореден път определи сравненията с Роджър Федерер като част от миналото и сподели, че се чувства изморен от тях. "Разбира се, той е мой спортен идол, но вече ми омръзна постоянно да говорят за него и за мен. Аз имам собствен път, а той е един от двамата най-добри в света толкова много години", каза Димитров в интервю за испанската информационна агенция EFE.

Шампионът от финалите на АТП обясни, че опитът на Федерер и Рафаел Надал им помага в битките с по-младите тенисисти и именно това ги държи на върха в ранглистата толкова много години. Според Димитров същото помага много на Новак Джокович и Анди Мъри, които успяха да разбият доминацията на швейцареца и испанеца.

Българският тенисист говори и за сезона си на клей, в който очаква добри резултати. Преди турнира в Мадрид той достигна до полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона. В първия случай беше спрян от Рафаел Надал, който след това вдигна 11-а титла в княжеството, а след това загуби от Пабло Кареньо Буста.

"Тренирах много за сезона на клей и очаквам да се представя по-добре от миналата година. Хубаво е за тези турнири да пристигнеш малко по-рано, за да можеш да се нагодиш към настилката и да свикнеш с характеристиките. Някои кортове са по-бавни, а други като този в Мадрид - малко по-бързи", добави Димитров.

Следващият турнир, в който българинът ще участва, е мастърсът в Рим, който започва на 14 май. Той ще бъде поставен под №3, като няма точки за защитаване, след като преди година отпадна още на старта от Хуан Мартин дел Потро.

dnevnik.bg