Вход свободен до тренировките на първия отбор обяви ръководството на германския футболен клуб "Хамбургер". То се надява, че с подкрепата на своите привърженици тимът ще успее да избегне първото в историята си изпадане от Бундеслигата.

"Хамбургер" е единственият клуб, който е част от най-високото ниво на германския футбол от създаването на Бундеслигата през 1963 г. и никога не е изпадал. Часовникът на стадион "Фолкспарк", който отброява времето на отбора в елита, обаче е изправен пред угрозата да спре завинаги.

Кръг преди края на първенството тимът е 17-ти, като се нуждае от победа при домакинството си на "Борусия" (Мьонхенгладбах) в събота и загуба на "Волфсбург" от вече изпадналия "Кьолн". Само по този начин "Хамбургер" ще може да заеме 16-ото място, което дава право на спасителен бараж срещу третия от Втора Бундеслига.

"Всички фенове на "Хамбургер", включително и децата, са поканени да дадат един последен тласък на отбора и да го подготвят за този важен мач", се казва в изявлението на клуба до запалянковците.

В последните четири сезона отборът два пъти игра плейоф за оставане в елита. През сезон 2013-2014 "Хамбургер" отстрани "Гройтер Фюрт" с повече голове на чужд терен, а година по-късно попадение в добавеното време в реванша срещу "Карлсруе" съхрани надеждите за спасение.

"Обикновено си пътник в тази фаза, но ние все още имаме един последна възможност да играем в плейофа. Изоставаме с две точки, но във футбола са ставали невероятни неща. Все още имаме реална възможност да спечелим домакинството си със силата на нашите привърженици", призова треньорът Кристиан Тиц.

Dnevnik.bg