„Манчестър сити" спечели отдавна титлата във Висшата лига и подобри някои от рекордите в английския футбол, но мениджърът на тима Хосеп Гуардиола не иска играчите му да се отпускат. Испанският специалист си пожела "гражданите" да станат първият отбор, който ад спечели 100 точки в един сезон в Англия.

До момента "Сити" има 97 точки. След победата с 3:1 над "Брайтън" "гражданите" подобриха досегашния рекорд за най-много точки на "Челси" (95 от сезон 2004-05). В неделя в последния мач за сезона "Сити" гостува на "Саутхемптън", който се бори за своето оцеляване във Висшата лига.

"Честно казано искам да достигнем до 100 точки, щом имаме подобна възможност. Направихме почти перфектният сезон и това ще бъде голяма награда за момчетата", каза Гуардиола.

Ако спечели на "Сейнт Мери" новият шампион ще има 100 точки. Освен това "Сити" ще запише и 16-а победа в 19-те си гостувания през сезона, което ще бъде нов рекорд. До момента "гражадните" са равни с рекордьорите "Челси" (отново от сезон 2004-05).

"Англия е място, където историята се уважава много. Като погледна назад виждам "Ливърпул", който доминираше през 80-те години, след това дойде сър Алекс и качи "Юнайтед" на върха. Последва епохата на Венгер с Анри и други класни играчи в "Арсенал", когато те спечелиха титлата без да загубят нито един мач. Разбира се и Жозе Моуриньо с "Челси" и двете поредни титли", каза още Гуардиола.

Според него "Сити" още не може да бъде определян за най-добрият отбор в ерата на Висшата лига, но мениджърът е на мнение, че показателите на тима му говорят сами за себе си.

"За да си определян за най-велик ти е нужно постоянство в продължение на няколко години. Според мен в рамките на един сезон ние доказахме, че сме по-добри от отборите, които изброих. Сега обаче ни предстои още по-голямо предизвикателство", завърши мениджърът на "гражданите".

Dnevnik.bg