Един от най-добрите български волейболисти Цветан Соколов е под въпрос за световното първенство, на което страната е домакин съвместно с Италия. Селекционерът Пламен Константинов обясни, че пред контузения диагонал има няколко варианта, един от които е да се подложи на операция.

След връщането на Соколов в България треньорът ще говори с него, ще има и консултации със специалисти и тогава ще се вземе решение.

"Добрата новина е, че Боян (Йорданов) е тук. Учиков също е тук. Ще разчитаме и на тях", каза Константинов на въпрос какви са вариантите пред отбора, ако Соколов пропусне световното.

Българските състезатели вече започнаха подготовката си за сезона. Той започва с променената Световна лига, която вече е Лига на нациите. Кулминацията е през есента, като между 9 и 30 септември ще се проведе световното първенство.

Константинов обясни, че опитният Тодор Алексиев сам е преценил да не играе за националния отбор. "Лично на мен ми каза, че не може да намери тази мотивация - тежък сезон, има си някакви здравословни проблеми. Той никога не е бил икономичен състезател, никога не се е пестил, дори на тренировки. Мисля, че има достойни заместници."

Селекционерът добави, че в момента в националния отбор няма конфликти.

Центърът Виктор Йосифов каза, че най-важната цел пред отбора в Лигата на нациите е запазването на мястото в елита.

"Феновете така сме ги научили, може би в последните десет години - да имат големи очаквания към нас. Но сега реалността е малко по-различна. Без да ги обиждам, но обикновените фенове нямат реална представа за развитието на световния волейбол. Отборите се развиват, постоянно вадят нови, силни състезатели, докато ние в това отношение сме една стъпка по-назад."

Според него младите български състезатели не са достатъчно добре подготвени.

Dnevnik.bg