Испанецът Жорди Гомес ще се раздели с "Левски" след края на сезона, съобщи "Гонг", като се позовава на свои източници. Полузащитникът, който на 24 май ще навърши 33 години, има договор до лятото на 2019 г.

Гомес беше привлечен с големи очаквания на "Герена". Той е юноша на "Барселона" и има един мач за първия отбор на каталунците, а между 2009 и 2015 г. изигра 131 срещи във Висшата лига с екипите на "Уигън" и "Съндърланд".

Испанският халф разочарова с изявите си в "Левски". Той отбеляза пет гола в 37 мача, но в повечето от тях игра доста под очакванията, а освен това физическата му форма също не беше на ниво.

В сряда Гомес имаше отлична възможност да доближи "Левски" до първи трофей от девет години насам. Той обаче пропусна дузпа още в началото на финала за Купата на България със "Славия", след което сините отстъпиха след дузпи.

Гомес е един от най-скъпоплатените футболисти в "Левски", като според "Гонг" месечната му заплата е 15 хиляди евро.

Испанецът е наказан за следващите два мача на сините. В събота тимът на Делио Роси гостува на отдавна осигурилия си седма поредна титла "Лудогорец", след което има мач с ЦСКА на 15 май.

Гомес може да се завърне в игра за последния кръг от Първа лига, в който "Левски" играе с "Верея" (20 май). След това сините може да имат бараж за участие в Лига Европа, ако се преборят с "Берое" за третото място в крайното класиране.

Междувременно остава неясно бъдещето на още двама основни играч на "Левски", чиито договори изтичат след края на сезона - Роман Прохазка и Васил Панайотов. Клубът изрази желание да ги задържи, но все още се е разбрал с тях за преподписване.

Дневник