Полузащитникът на "Лудогорец" Яцек Горалски попадна в разширения състава на Полша за световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия от 14 юни до 15 юли. Селекционерът на "дружина полска" Aдам Навалка обяви днес списък от 35 играчи, от които ще отсее 23-ма за финалите.

В разширения състав на попадна другият поляк в "Лудогорец" - централният нападател Якуб Шверчок. 25-годишният играч направи много силна есен в "Заглебие" (Любин), като беше голмайстор на полската Екстракласа с 16 гола в 21 мача.

Шверчок беше привлечен в "Лудогорец" през януари. Полякът, който според transfermarkt е струвал 1 млн. евро, записа седем попадения в 11-те си срещи за тима от Разград. През повечето време обаче той беше на резервната скамейка за сметка на голмайстора на Първа лига Клаудиу Кешеру.

Шверчок, който има три мача за Полша от дебюта си през ноември 2017 г., не успя да се пребори за място в разширения състав за световното в конкуренцията на Роберт Левандовски ("Байерн"), Аркадиуш Милиш ("Наполи"), Лукаш Теодорчик ("Андерлехт"), Давид Ковнацки ("Сампдория"), Камил Вилчек ("Брьондби") и Кжищоф Пятек ("Краковия").

Горалски, който беше привлечен в "Лудогорец" от "Ягелония" през лятото на 2017 г., също има три срещи за националния отбор на Полша. Шансовете му да попадне в окончателния състав от 23-ма души не изглеждат големи при наличието на играчи като Камил Гросицки, Гжегож Криховяк, Кжищоф Мачински, Пьотр Зелински и Славомир Пешко.

Навалка ще обяви окончателния списък с избраниците си за Русия 2018 на 4 юли. Полша започва участието си в световното на 19 юни срещу Сенегал. Другите два отбора в група Н са Колумбия и Япония.

Дневник