Арда Туран е капитан на националния отбор на Турция и със статут на голяма звезда в родината си, но дори той не се ползва с протекции във футбола. Халфът, който играе под наем в "Истанбул Башакшехир" под наем от "Барселона", беше наказан за 16 мача, след като блъсна страничния съдия в срещата със "Сивасспор".

Двубоят се игра на 4 май, а тимът от Истанбул завърши 1:1 като домакин, допускайки изравняване в последните минути заради автогол на вратаря Волкан Бабаджан. В ответната атака Туран претендираше за нарушение срещу себе си до страничната линия, каквото не беше отсъдено.

След изправянето си 31-годишният халф се насочи към страничния съдия Ердинч Сезертам и го блъсна, заради което получи червен картон.

Туран няма да играе повече през този сезон и ще пропусне 14 мача от следващата кампания на "Истанбул Башакшехир". Халфът играе на стадион "Фатих Терим" като преотстъпен от "Барселона" за 2.5 години.

След завръщането си в Турция халфът се забърка в още един скандал, след като заплаши журналист с побой.

Без Туран в състава "Истанбул Башакшехир" победи "Анталияспор" с 2:0 като гост след голове на босненците Рияд Баич и Ерик Вишка.Тимът има 69 точки и дели първото място с "Галатасарай", но червено-жълтите тепърва ще играят с "Йени Малатияспор". Трети и четвърти са "Фенербахче" и "Бешикташ" с 66 и 65 точки, но и те още не са изиграли срещите си от кръга.

Идната неделя предстои последният кръг, в който "Истанбул Башакшехир" е домакин на "Касъмпаша", "Галатасарай" гостува на "Гьозтепе", "Фенербахче" приема "Коняспор", а "Бешикташ" среща "Сивасспор" у дома.

Дневник