След пет мача без победа във всички турнири ЦСКА най-накрая спечели, след като се наложи с 2:0 като гост на "Верея". Червените постигнаха първи успех при новия временен треньор Христо Янев. Головете в Стара Загора отбелязаха Александър Барт и Роланд Алберг, като и двете попадения паднаха след почивката.

"На почивката говорихме и казах на момчетата да играят футбол, за да изпитват удоволствие. Не останах доволен от първата част, не си обяснявам защо не играхме добре. Главно проблемите ни дойдоха от наши грешки, има и какво да се работи. Всеки мач има значение за нас", каза след срещата Янев.

След лежерно първо полувреме голове не паднаха. И двата отбора бяха предпазливи, а ЦСКА допусна много брак в действията си. Най-доброто положение за гостите беше на сметката на Едвин Джеси, но вратарят на "Верея" Богомил Цинцарски спаси.

В 31-ата минута Илиян Йорданов излезе сам срещу вратаря на ЦСКА Черниаускас, но пропусна. Минута по-късно и "Верея" удари греда след удар на Денислав Станчев.

След почивката ЦСКА беше по-активният отбор и излезе коренно променен за вторите 45 минути. Влизането на Тиаго Родригес и Кирил Десподов освежи играта на червените и отборът изглеждаше доста по-добре.

В 55-ата минута Станислав Манолев удари греда, но десет минути по-късно ЦСКА успя да открие.

Автор на гола стана Александър Барт, който се разписа след корнер. Централният защитник скочи най-високо на първата греда и отклони топката в мрежата – 0:1.

За опитния бранител това беше първи гол с екипа на червените, откакто се присъедини към отбора.

"Верея" опита да отговори и в 71-ата минута отново удари греда. Това се случи след удар от около 25 метра на Антон Огнянов. Само минута по-късно се стигна до ситуация пред вратата на "Верея" и ЦСКА отбеляза втори гол.

Вратарят Богомил Цинцарски не се намеси убедително и изпусна топката, а притичалият Алберг вкара втори гол.

"Беше важно да си тръгнем с три точки, особено заради феновете, които бяха тук в Стара Загора. Не мисля, че играхме много добре, но поне си свършихме работата", каза след мача един от голмайсторите Барт, който беше избран и за играч на мача..

Той поздрави отбора на "Верея" и добави, че ЦСКА трябва да се представя много по-силно.

Дневник