Реал" (Мадрид) постигна разгромна победа с 6:0 над "Селта" в последното си домакинство за сезона. Пред 56 474 зрители на "Сантяго Бернабеу" мадридчани не допуснаха изненада и макар да бяха без част от основните си играчи спечелиха убедително.

"Селта", който по-рано през сезона спря "Реал", този път нямаше никакви сили да противодейства на мадридчани. Над всички в срещата беше Гарет Бейл, който вкара два гола, а с по един се отчетоха Иско, Хакими и Кроос. "Селта" си вкара и автогол.

Мачът заради контузии пропуснаха Кристиано Роналдо и Даниел Карвахал, докаот капитанът Серхио Рамос беше оставен да почива. Това не се отрази сериозно на европейския клубен шампион, който не остави съмнение в превъзходството си.

"Реал" обезсмисли мача още до почивката, когато водеше с 3:0. Всичко беше решено в рамките на 19 минути, между 13-ата и 32-ата, когато два гола вкара Гарет Бейл, а един добави Иско.


През втората част "Селта" опита да покаже, че иска да излезе с чест от мача. Гостите от Галисия се опитаха да изнесат играта в предни позиции, но допуснаха ранно попадение, дело на Ашраф Хакими в 52-ата минута.

След това Зинедин Зидан направи три промени, но и това не спря устрема на отбора му. Сержи Гомес си вкара автогол в 74-ата минута, а крайното 6:0 оформи Тони Кроос девет минути преди последния сигнал.

Малко след това Лука Модрич удари греда.

Кръг преди края на сезона "Реал" е трети със 75 точки. С три повече е вторият "Атлетико" (Мадрид), който по-рано днес победи "Хетафе" с 1:0 с гол на Коке. В последния кръг "Реал" гостува на "Виляреал", докато "дюшекчиите" срещат "Ейбар" вкъщи.

Дневник