След 401 дни "Барселона" отново загуби в Ла Лига, допускайки изненадващо поражение като гост на "Леванте". Каталунците, които отдавна си осигуриха титлата, загубиха с 4:5 в един от най-вълнуващите мачове през сезона. "Барселона" нямаше поражение от миналия април, когато загуби като гост на "Малага", и се беше устремил към сезон без загуба.

В крайна сметка след 27 победи и девет равенства през настоящата кампания футболистите на Ернесто Валверде загубиха.

Участие в двубоя не взе Лионел Меси, който получи почивка. Всички други звезди на "Барселона" бяха на линия, но на висота се прояви единствено Филипе Коутиньо, вкарал хеттрик. В защита каталунците действаха слабо и можеха да допуснат дори още повече голове.

Мачът на градския стадион във Валенсия започна вихрено и до почивката паднаха три гола. До 30-ата минута домакините вече имаха аванс от две попадения, след като Еманюел Боатенг се разписа два пъти.

В деветата минута той получи прострелен пас от Моралес успоредно на голлинията и не сгреши. Половин час след началото на срещата ганайският нападател беше изведен хубаво от Лукич, преодоля Тер Стеген и вкара на празна врата.

До почивката "Барселона" върна един гол, чийто автор стана Коутиньо с хубав удар от границата на наказателното поле.

След 15-минутната пауза "Леванте" започна на още по-високи обороти и за 11 минути реализира още три гола. Домакините буквално пратиха съперника си в нокаут с прекрасни изпълнения.

Секунди след подновяването на играта Барди направи резултата 3:1 с красив удар от дистанция. Три минути по-късно Боатенg оформи хеттрика си след подаване на Луна, а в 56-ата минута петият гол беше дело отново на Барди.

Каталунците отговориха много бързо и в 59-ата минута головият маратон продължи с точно изпълнеине на Коутиньо. Бразилецът се възползва от грешка на защитата в червено-синьо, за да се разпише.

Драмата във Валенсия стана пълна след като в рамките на седем минути "Барселона" вкара още два гола. В 64-ата минута Коутиньо също оформи своя хеттрик след удар от границата на наказателното поле, а в 71-ата Суарес вкара от дузпа.


Dnevnik.bg