„Ювентус" е шампион на Италия за 34-и път в своята история, след като спечели златните медали в Серия А за седма поредна година. Кръг преди края "бианконерите" са недостижими на върха, независимо че не успяха да спечелят гостуването на "Рома".

Дербито от предпоследния кръг на "Олимпико" завърши 0:0, като резултатът удовлетвори и двата тима. "Рома" си осигури участие в Шампионската лига, след като не може да бъде изместен от четворката.

"Бианконерите" играха с човек повече повече от 20 минути, след като Раджа Наинголан беше изгонен за два жълти картона, но се задоволиха с предпазлива игра. Те нямаха нужда да атакуват, а просто да не допускат попадение в мрежата си.

Преследвачът "Наполи" спечели като гост на "Сампдория" с 2:0 с попадения на Аркадиуш Милик и Раул Албиол, но това не се оказа достатъчно. Неаполитанците се нуждаеха от задължителна загуба на "Ювентус", за да запазя теоритичните си шансове.

Преди три седмици "Ювентус" загуби от "Наполи" в директен мач за първото място, но след това тимът от Южна Италия допусна две поредни грешки, които на практика поднесоха титлата на "Старата госпожа".

Dnevnik.bg