Нападателят на ПСЖ Неймар получи наградата за №1 през сезона във френската Лига 1. Най-скъпият футболист в света, който през миналото лято беше купен от парижани за 222 милиона евро, беше награден на специална церемония след края на сезона.

Неймар реализира 19 гола и даде 13 асистенции в 20 шампионатни мача. Той обаче не игра в края на сезона, след като през февруари получи две контузии в дербито с "Олимпик" (Марсилия). Бразилецът продължава възстановяването си и се надява да играе на световното първенство в Русия, което започва след месец.

"Благодаря на целия отбор и на моите съотборници, без които нямаше как да спечеля. Много съм емоционален, защото това беше много щастлив първи сезон за мен с екипа на ПСЖ", каза Неймар.

Той беше награден от сънародника си Роналдо. Неймар наследява съотборника си Единсон Кавани, който получи приза преди година.

ПСЖ беше отличен и в още две категории, след като Килиан Мбапе стана най-добър млад играч, докато треньорът на парижани Унай Емери беше избран за №1 сред наставниците. Най-добър вратар е Стив Манданда от Марсилия, докато голът на сезона е попадението на бразилеца Малкъм от "Бордо", който през септември вкара невероятно попадение от около 40 метра срещу "Дижон".

Неймар попадна и в идеалния отбор. Символичната единайсеторка включва: Манданда (Марсилия), Дани Алвеш, Маркиньос и Тиаго Силва (ПСЖ), Менди (Лион), Верати (ПСЖ), Луиз Густаво (Марсилия), Набил Фекир (Лион), както и атомното трио на парижани Неймар, Кавани и Мбапе.

dnevnik.bg