Григор Димитров ще започне участието си в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим с мач срещу Кей Нишикори. Японецът спечели със 7:6 (5), 6:4 срещу Фелисиано Лопес в среща от първия кръг.

До момента българинът има един успех в четирите си двубоя с Нишикори. Нито една от тези срещи обаче не е била на червени кортове.

Японецът постигна победи в срещите от мастърсите в Шанхай (2013), Маями (2014) и Торонто (2016), като загуби само един сет. След това в началото на 2017 г. Димитров за първи път стигна до успех срещу този съперник, като го победи с 6:2, 2:6, 6:3 във финала в Бризбейн.

Сега Димитров е поставен под номер три в схемата и започва директно от втория кръг. Четвъртият в света изостава с 1155 точки зад третия Александър Зверев в седмицата преди "Ролан Гарос", но германецът има да защитава цели 1000 точки от титлата в Рим през 2017 г.

Нишикори и Лопес изиграха много оспорван първи сет. В него имаше само две възможности за пробив - и двете пред японеца, но съперникът му се защити. Картината се промени в тайбрека, в който се получи дъжд от минипробиви, но накрая Нишикори се наложи със 7:5 точки.

Той взе преднина с ранен пробив във втория сет. Лопес успя да изравни за 3:3, но веднага след това японецът направи ключов пробив. Нишикори приключи мача с гейм на нула.

dnevnik.bg