Френският шампион ПСЖ обяви, че Томас Тухел е новият треньор на тима. Гермaнският специалист е подписал договор за две години.

В последните няколко месеца именно 44-годишният треньор беше фаворит №1 за поста на "Парк де Пренс", след като стана ясно, че Унай Емери няма да получи предложение за нов договор. Тухел е сред най-актуалните наставници в Европа, особено след като беше освободен от "Борусия" (Дортмунд) през май 2017 г. Той си взе почивка, но в този период постоянно беше свързван с ПСЖ, "Арсенал" и дори "Байерн" (Мюнхен).

"За мен е голямо удоволствие и гордост да се присъединя към този страхотен футболен клуб. Нямам търпение да работя със страхотни футболисти, които са събрани в тима. Предизвикателството пред мен е голямо, но аз се чувствам готов", каза Тухел.

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелаифи обясни, че от клуба са се спрели на германеца заради атакуващия футбол, който практикуват неговите отбори. Според медиите във Франция Тухел е личен избор на собственика на парижкия клуб шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Емирът на Катар Ал Тани предпочита Тухел, защото германецът говори свободно френски език, а освен това отборите му играят красив футбол.


В кариерата си освен "Борусия" (Дортмунд) Тухел е водил още втория тим на "Аугсбург", както и "Майнц". Той има един трофей на сметката си - Купата на Германия през сезон 2016-2017.

Дневник