Без титла и без купа "Левски" и ЦСКА се изправят един срещу друг за последен път през сезона. Двата отбора се срещат тази вечер в търсене на малка утеха.

Двубоят на практика е само за чест и поставяне на добър завършек на неубедителен сезон. Преди малко повече от месец ЦСКА се надяваше дори на дубъл, но в крайна сметка трябваше да се примири с второто място в първенството. "Левски" се надигна и вдъхнови през пролетта, като отстрани червените за купата, но рухна срещу "Славия" след дузпи във финала.

Сега на дневен ред е единствено търсенето на победа за самочувствие и доставяне на положителни емоции на привържениците. "Левски" все още се бори с "Берое" за третото място, но след равенството с "Лудогорец" (2:2) дори и при загуба в дербито ще постигне целта си, ако победи "Верея" у дома в последния кръг. След което ще трябва да спечели плейофа за класиране за Лига Европа.


Сините излизат в мача с куп проблеми и шестима отсъстващи основни футболисти. Наказани са Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Жорди Гомес, а заради травми дербито пропускат Милош Цветкович, Серджиу Буш и Хали Тиам.

ЦСКА е без контузения си голмайстор Фернандо Каранга. С травми са вратарят Георги Китанов, Александър Дюлгеров и Укра.

Това е шестият мач между двата отбора през сезона. Три пъти срещите завършваха 2:2, веднъж ЦСКА спечели с 1:0 след късния гол на Каранга и веднъж сините се наложиха с 2:0 с попаденията на Серджиу Буш.

Мачът е тази вечер в 18.30 часа на "Васил Левски". Главен съдия ще е Волен Чинков с помощници Мартин Венев и Димитър Русев.

Групата на "Левски": Митрев, Кръстев, Белаид, Горанов, Найденов, Паулиньо, Вутов, Ривалдиньо, Белмонт, Прохазка, Нашименто, Папазов, Панайотов, Кабрал, Рошу, Юруков, Обертан, Костов, Иванов.

Групата на ЦСКА: Черниаускас, Петров, Чорбаджийски, Бодуров, Атанасов, Барт, Жеферсон, Пинто, Тиаго, Антов, Енрике, Джеси, Бланко, Алберг, Манолев, Малинов, Лое, Георгиев, Десподов.

Дневник