Селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов удължи договора си с тима до 2022 г., обявиха от Германския футболен съюз (DFB). Специалистът, който е начело на Бундестима от 2006 г., продължи действащото си споразумение с две години.

Льов изведе Германия до световната титла през 2014 г., както и до триумф в Купата на конфедерациите през миналото лято. Под ръководството на 58-годишния треньор Бундестимът игра финал на европейското първенство през 2008 г., както и полуфинали през 2012 и 2016 г.

"Няма причина да не продължа да работя на място, където се чувствам добре. Знаете каква е нашата задача на световното първенство, отиваме в Русия, за да опитаме да защитим титлата си", каза Льов.

Той пое Германия през 2006 г., след като преди това беше помощник на Юрген Клинсман. За 12 години на поста Льов е водил състава в 160 мача, в които има 107 победи, 29 равенства и 24 загуби при голова разлика 394:153. Процентът на победи на Льов е почти 67.

Освен селекционера нови договори подписаха и членовете на неговия екип. Своите договори до 2022 г. удължиха Томас Шнайдер, Андреас Кьопке и Маркус Сорг. Мениджърът на германския отбор Оливер Бирхоф пък остава до 2024 г.

Междувременно Льов обяви и имената на играчите, които попаднаха в разширения състав за световното първенство. Общо 27 играчи заминават на лагер, от които четирима ще отпаднат, преди Бундестимът да се отправи към Русия. Вратарят Мануел Нойер, който се завръща след контузия попадна в състава, но участието му още не е сигурно.

Героят от финала през 2014 г. Марио Гьотце обаче не е сред избраниците на Льов.

Дневник