В странен мач, изпълнен с много нерви и грешки ЦСКА постигна драматична победа над "Левски" с 3:2. Серията от четири поредни сблъсъка между двата тима в рамките на малко повече от месец завърши с

Два пъти ЦСКА повеждаше след попадения на Рафаел Енрике и Кристиян Малинов, но "Левски" изравняваше с голове на Паулиньо и резервата Станислав Костов. В последната минута на редовното време Рубен Пинто донесе успеха на червените, след като се измъкна на ръба на засадата и реализира сам срещу вратаря.

Поражението не се оказа фатално за сините, след като в другия мач по същото време "Берое" и "Лудогорец" не се победиха - 1:1. Кръг преди края на сезона "Левски" има три точки повече от "Берое" и дори да не победи "Верея" няма как да бъде изместен от третото място, което дава право на участие в плейоф за Лига Европа.

Последният мач между сини и червени за сезона започна с много нерви и брак в действията на двата тима. Макар да нямаше толкова напрежение футболистите на "Левски" и ЦСКА не бяха на ниво.

Двамата треньори бяха направили по пет промени в титулярните състави, а "Левски" хвърли абсолютния дебютант Томислав Папазов в сърцето на защитата. Именно присъствието на 16-годишния футболист доведе до липса на увереност в останалите и след само 20 минути игра ЦСКА поведе.

Божидар Митрев и Папазов не се разбраха кой да играе с топката при едно центриране, вратарят на сините не успя да я избие по най-добрия начин, като тя се плъзна по ръкавицата му и попадна на пътя на Рафаел Енрике. Бразилецът нямаше проблеми от около 12 метра да вкара на празна врата – 0:1.

Неориентираната игра на "Левски" в защита продължи и в следващите няколко минути ЦСКА можеше без проблеми да стигне до още голове. Божидар Митрев имаше много работа, но футболистите пред него не задържаха топката, а се опитваха просто да се отърват от нея.

Вместо червените да водят уверено обаче се стигна до грешка пред тяхната врата, която не беше продиктувана от настоятелни действия на "Левски". Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски без да е пресиран подари топката на Паулиньо и неволно изведе бразилеца сам срещу Черниаускас.

Крилото на "Левски" напредна и с хладнокръвен удар от няколко метра изравни в 35-ата минута.

До края на първата част качеството на игра падна и на терена зачестиха малко по-нервните отигравания, както и остри влизания от футболистите.

Сле почивката Делио Роси извади друг от младите си играчи Илия Юруков, за да пусне Антони Белмонт. Италианецът опита да овладее средата на терена, но ЦСКА продължи да бъде по-настоятелния отбор. В 57-ата минута червените за втори път поведоха.

Точен беше Кристиян Малинов, който с хубав удар от въздуха реализира след подаване на Енрике.

Попадението на ЦСКА отново показа големите проблеми на "Левски" в защита. Футболистите в синьо стояха статични и не атакуваха топката, което позволи на халфа на червените да реализира необезпокояване.

Притиснати до стената футболистите на "Левски" заиграха на по-високи обороти, а това се дължеше и на другите две смени на Роси. Италианецът пусна на терена Стнислав Костов и Станислав Иванов и "Левски" тръгна по-смело в атака.

Около 15 минути след влизането си на терена Костов се разписа след корнер. Той засече центриране от ъглов удар с атрактивен изстрел с пета, а благодарение на нестандартна парабола топката изненада Черниаускас – 2:2.

Заключителните 15 минути бяха много интересни и с положения пред двете врати. Ситуациите пред вратарите се смянаха една след друга, но нападателите в синьо и червено сгрешиха. Първо Прохазка удари греда с удар от около 20 метра, а след това на другата врата Кирил Десподов изскочи очи в очи с Митрев, излъга го, но не уцели вратата.

В последната 90-а минута червените стигнаха до трите точки след поредна грешка на синята защита. Младият Папазов закъсня да се изтегли и покри засадата, позволявайки на Рубен Пинто да изскочи сам в наказателното поле. Португалецът стреля по диагонала и донесе успеха на тима си.

Дневник