Треньорът на ЦСКА Христо Янев е оптимист за бъдещето на отбора след победата над "Левски" с 3:2. Според специалиста показаният характер в последното дерби за сезона е гаранция, че червените ще бъдат много силни през следващия сезон.

"Мисля, че си свършихме работата, показахме характер и измъкнахме един много тежък мач. Да, имаше грешки, но аз мога да откроя положителното, а то ме кара да си мисля, че догодина ЦСКА ще бъде един много силен отбор", каза треньорът на червените.

Според Янев липсата на концентрация в решителните моменти е довела до двата гола, които "Левски" отбеляза.

"Създадохме много положения срещу силен отбор, а това трябва да се отбележи. Разполагах с ограничен брой футболисти, все пак Каранга го нямаше, а той е много важен за нашия отбор. Използвах Кирил Десподов на върха на атаката, защото той е много бърз и знаех, че ще му се открият шансове", каза още Янев.

Треньорът на ЦСКА подкрепи Кирил Десподов, който се отчете с няколко сериозни пропуска пред вратата на сините. Според Янев, нападателят на червените може да се справи с това и да играе по-силно занапред.

"Не трябва да сме толкова крайни, когато има грешки. След победа в дербито трябва да се усеща удоволствието от свършената работа. Все пак във футбола не можеш да си перфектен, грешки се получават", каза още Янев.

За пореден път треньорът на ЦСКА обяви, че не знае какво ще бъде бъдещето му. Янев има договор с червените до края на сезона, но обясни че не мисли за следващата кампания.

"Въпроси в сферата на предположенията не коментирам. Аз съм поел ангажимент и се старая да работя перфектно. Други хора решават какво се случва".

Дневник