Капитанът на "Барселона" Андрес Иниеста ще напусне отбора след края на сезона, но вече говори за евентуално бъдещо завръщане на "Камп ноу". Халфът, който в неделя ще вдигне своя 32-и трофей с екипа на каталунците, разкри, че бъдещето му е свързано с трансфер в Китай или Япония.

"Това са двете основни опции към момента. Разговорите продължават и вярвам, че до края на следващата седмица ще има по-голяма яснота за това къде ще играя. Искам всичко да приключи преди световното първенство, за да мога да се съсредоточа изцяло върху турнира", каза Иниеста пред радиопрограмата "Ел транзистор".

Халфът, който е в "Барселона" от 12-годишен, добави, че в бъдеще иска да бъде треньор. Иниеста дори е на мнение, че може да повтори стъпките на Хосеп Гуардиола, който прекара голяма част от кариерата си на "Камп ноу", стана треньор на Б отбора на каталунците, а между 2008 и 2012 г. спечели 14 трофея начело на "Барселона".

"Защо не? "Барселона" е моят дом и с удоволствие бих се върнал тук и това определено е моят план след края на кариерата ми. В "Барселона" обаче никой няма гарантирано място. Засега искам да се насладя на играта няколко години, преди да стана треньор", каза още Иниеста.

Дневник