"Черно море" надигра категорично "Локомотив" (Пловдив), но стигна само до минимална домакинска победа с 2:1 в първия двубой от финалния плейоф за седмото място в Първа лига. Тимът от Варна имаше два гола аванс, но допусна попадение в края при една от редките атаки на съперника.

Реваншът в Пловдив е на 19 май от 19.45 часа. Крайният победител от сблъсъка ще играе бараж с "Левски" или "Берое", който ще излъчи последният български участник в Лига Европа.

Първото полувреме във Варна приключи без голове. "Черно море" беше по-активният отбор, но не успя да пробие защитата на "Локомотив". Гостите от Пловдив пък нито веднъж не успяха да застрашат вратата на Благой Макенджиев преди почивката.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. "Черно море" беше по-добрият отбор и продължи да създава възможности за гол. След няколко сериозни пропуска натискът на домакините най-накрая даде резултат в 61-ата минута.

Атанас Зехиров получи топката вляво от наказателното поле и опит технично центриране с външен фалц. Вместо подаване обаче се получи страхотен прехвърлящ удар, който хвана неподготвен вратаря Антони Милина.

Само три минути по-късно тимът на Илиан Илиев удвои аванса си. Нигерийският национал в състава на "Локомотив" Стивън Езе допусна изключително груба грешка. Въпреки че беше последен в отбрана, защитникът опит да финтира Мехди Фенуш. Алжирският нападател открадна топката, устреми се сам срещу Милина и спокойно насочи топката по диагонала.

"Черно море" обаче не успя да задържи комфортната си преднина. В 84-ата минута "Локомотив" успя да изравни при на практика първото си реално положения за гол. Абделхаким Буна проби отляво и центрира успоредно на голлинията. Куп от играчи се размина с топката и тя достигна до далечната греда, където Филип Михалевич без проблем я насочи в опразнената врата от границата на вратарското поле.

"Локомотив" доигра мача в намален състав. В добавеното време Анте Аралица получи директен червен картон за опасно влизане в краката на Илиас Хасани при опит да стигне пръв до топката в наказателното поле на "Черно море".

Дневник.бг