Нападателят на "Байерн" (Мюнхен) Сандро Вагнер обяви оттеглянето си от националния отбор на Германия. 30-годишният футболист заяви, че решението му е окончателно, след като не намери място в разширения състав на Йоахим Льов за предстоящото световно първенство в Русия.

"Отказването ми от националния отбор е действие с незабавен ефект. Очевидно с моя открит, честен и прям начин на поведение не се вписвам в отбора според треньорския щаб. Желая най-доброто на момчетата в Русия и се надявам да се завърнат като световни шампиони", каза Вагнер в интервю за "Билд".

Нападателят прие емоционално решението на Льов, който обяви състава във вторник. Кадри от тренировката на "Байерн" показаха Вагнер със сълзи в очите, като треньорът Юп Хайнкес е трябвало да успокоява възпитаника си.

Юношата на баварците се надяваше да участва на шампионата на планетата в Русия, като неколкократно е заявявал, че е германският нападател в най-добра форма. Вагнер рискува с завръщането си в "Байерн" през зимата, но се представи успешно с осем гола в 14 мача въпреки ролята си на резерва на Роберт Левандовски.

Дневник.Бг