Голямата звезда на "Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман отказа да говори за бъдещето си след спечелването на Лига Европа. Френският нападател обаче намекна, че от следващия сезон ще носи екипа на друг отбор. Той заяви, че се е сбъднала мечтата му за голям успех с "дюшекчиите", но не му е било писано това да е трофей от Шампионската лига.

Гризман има договор с "Атлетико" до лятото на 2021 г., но е считан за сигурно ново попълнение на "Барселона". Каталунците се готвят да активират клаузата за откупуване в договора на французина, която е на стойност 100 милиона евро.

"Мисля, че сега не е моментът да говорим за моето бъдеще. Просто искам да се насладя на представянето ми и на спечеления трофей и да празнувам с феновете", каза Гризман след победата с 3:0 срещу "Марсилия" в Лион.

Френският нападател беше привлечен в "Атлетико" от "Реал сосиедад" през 2014 г. срещу 25 милиона евро. Това се оказа една от най-добрите инвестиции на "дюшекчиите", след като нападателят отбеляза 112 гола в 208 мача във всички турнири.

Гризман беше с ключова роля за спечелването на Лига Европа. Той вкара шест гола за 631 минути, като се разписа във всеки един етап в турнира, в който отборът му участваше - 1/16-финалите, осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и финала.


"Мечтаех да спечеля трофей с "Атлети", със Симеоне и с моите съотборници. Не беше писано да е в Шампионската лига. Но преди мача си казах, че това ще е нашата вечер, и така беше", каза още Гризман, който е замесен в 45% от головете на "Атлетико" през настоящия сезон.

Старши треньорът на мадридчани Диего Симеоне заяви, че ще приеме всяко решение на нападателя.

"Това е решение, което той трябва да вземе. Каквото и да избере, аз ще съм щастлив, защото той даде живота си за нас", каза аржентинецът.

"Ако реши да остане, ще бъда много радостен. Ако реши да напусне, ще съм му благодарен за всичко, което е направил за нас. Той ни даде много, вдигна качеството на отбора. Ако остане, ще продължи да се израства, защото ние сме отбор, на който му е отредено да расте", добави Симеоне.

Дневник