Етър" направи много важна стъпка към запазване на мястото си в елита на българския футбол. Воденият от Красимир Балъков отбор спечели с 2:0 срещу "Дунав" в първата среща от спора за носещото спасение 11-о място в крайното класиране.

Двубоят във Велико Търново беше изпълнен с много борба, напрежение и три червени картона.

"Етър" вкара в 40-ата минута, когато Самб Бадара игра с глава, топката се удари в гърба на Ерик Почански и влезе във вратата на съперника. Гол обаче не беше зачетен заради сигнал за засада. В добавеното време Христо Иванов се справи с удар на Исмаил Иса.

След почивката напрежението се увеличи. В 50-ата минута Мартин Ковачев беше изгонен за втори жълт картон и "Дунав" остана с човек по-малко. Четири по-късно Даниел Младенов получи топката след опит тя да бъде изчистена и даде преднина на отбора си.

Пламен Гълъбов от "Етър" също беше изгонен за втори жълт картон в 69-ата минута. Въпреки това домакините удвоиха малко след това, когато Георги Сърмов изведе Георги Пашов, който преодоля Мартин Луков.

"Дунав" отново остана с човек по-малко, след като в 84-ата минута Бирсент Карагерен получи директен червен картон за удар срещу Никола Колев.

В дуела за 13-ото място "Пирин" стигна до важна победа с 1:0 срещу "Витоша" като гост. Ценния гол вкара Юлиан Попев в 57-ата минута с глава след центриране на Конър Хендерсън от ъглов удар.

Крайният победител ще играе с втория във Втора лига в спор за място в елита, а загубилият изпада.

Дневник