Повече от 2000 фенове на "Реал" (Мадрид) са върнали билетите си за финала на Шампионската лига срещу "Ливърпул". Мачът ще се играе на 26 май на олимпийския стадион в Киев. Привържениците са посочили като причина за отказа си проблеми при организирането на пътуването и настаняването в украинската столица.

Заради ограниченото време има голяма вероятност "Реал" да не успее да продаде освободилите се билети, пишат медиите в Испания. Подобна беше ситуацията във финала на Лига Европа между "Атлетико" (Мадрид) и "Олимпик" (Марсилия) в Лион, когато 1300 места от предвидените за испанския отбор останаха незаети.

Олимпийският стадион в Киев ще е с капацитет 63 000 седящи места за финала в Шампионската лига. За феновете на двата отбора бяха отделени по около 17 000 билета. Още 6700 бяха пуснати в свободна продажба. Останалите места са за официалните лица и партньорите на УЕФА.

"Реал" ще преследва трети пореден трофей в Шампионската лига, четвърти в последните пет години и общо 13-и в най-силния клубен турнир. "Ливърпул" ще се бори за шеста европейска купа и първа от 2005 г., когато английският тим направи знаменит обрат срещу "Милан".

dnevnik.bg