Славната кариера на Джанлуиджи Буфон в "Ювентус" приключи с емоционално сбогуване и домакинска победа. "Старата госпожа" спечели с 2:1 срещу "Верона" в последния си мач за сезона и последен за легендарния италиански вратар с екипа на "бианконерите".

Буфон, който все още не е обявил дали ще прекрати кариерата си през лятото, изигра 655 мача за "Ювентус" във всички турнири. За 17 години в отбора от Торино той спечели девет титли в Серия А и общо 19 трофея.

Буфон беше привлечен в "Ювентус" от "Парма" срещу 52 милиона евро през 2001 г. Тази сума и до днес остава рекорд за вратар. Той се отплати с изключителни изяви и забележителна лоялност, дори когато отборът беше изваден от Серия А, а към него заваляха оферти от другите големи клубове в Европа.

Мачът беше без значение за крайното класиране. "Ювентус" си гарантира седма поредна титла в Италия още преди седмица, а "Верона" отдавна се прости с елитния си статут и ще бъде част от Серия Б през следващия сезон.

Цялата среща премина под знака на емоциите, които бяха обзели стадиона в Торино. Още един дългогодишен играч на "Ювентус" - Стефан Лихщайнер, започна като титуляр в своя последен мач за отбора.

Резултатът беше открит от Даниеле Ругани в 49-ата минута. Само три по-късно домакините удвоиха аванса си с попадение на Миралем Пянич. Алесио Черчи намали четвърт час преди края, а Лихщайнер имаше възможност да ознаменува сбогуването си с гол, но пропусна дузпа в 85-ата минута.

dnevnik.bg