С драматична победа с 2:1 срещу "Монтана", дошла след гол в 87-ата минута, "Ботев" (Враца) се завърна в елита на българския футбол след петгодишно отсъствие. Тимът, воден от Сашо Ангелов, спечели тристранната битка за първото място, което единствено осигуряваше директна промоция за елита.

"Ботев" завърши сезона с 64 точки след 19 победи и седем равенства в 30 мача. Врачани изпревариха само с една точка "Локомотив" (София) и "Царско село". Двата столични тима също спечелиха двубоите си от последния кръг.

"Локомотив" победи "Ботев" (Гълъбово) с 3:2 като гост и зае второто място в крайното класиране. "Железничарите" ще се борят за промоция в Първа лига със загубилия в плейофа между "Пирин" и "Витоша" (Бистрица). Тимът от Благоевград спечели първата среща с 1:0 като гост, а реваншът е в понеделник.

"Царско село" също като "Локомотов" направи обрат в последния си мач - от 0:1 до 2:1 срещу "Черноморец" (Баличик) у дома. Отборът, воден от Велислав Вуцов, ще играе бараж за влизане в Първа лига с "Дунав" или "Етър". Тимът от Велико Търново спечели първия мач с 2:0.

dnevnik.bg