С гол от дузпа на Еден Азар "Челси" победи "Манчестър юнайтед" с 1:0 и спечели Купата на Англия за oсми път в своята история. Сините взеха втори трофей под ръководството на Антонио Конте, за когото това може да се окаже последен мач начело на отбора.

"Манчестър юнайтед" ще остане без трофей, след като през миналия сезон грабна три отличия. Това се случва едвa за трети път в кариерата на мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.

В мач, който предложи много предпазлива игра и малко чисти голови положения, "Челси" успя да излъже "Юнайтед" благодарения на по-голямата бързина на атакуващите си играчи и стабилна игра в защита.

"Челси" започна по-добре мача и в деветата минута Давид де Хеа трябваше да спасява удар на Оливие Жиру. Малко по-късно сините имаха основателни претенции за дузпа, след като Неманя Матич наруши баланса на Бакайоко в наказателното поле, но Майкъл Оливър подмина ситуацията.

В 21-ата минута обаче главният рефер закономерно посочи бялата точка за нарушение на Фил Джоунс срещу Еден Азар. Белгиецът се зае с изпълнението на дузпата и хладнокръвно реализира.

В следващите минути "Челси" предостави топката на играчите "Юнайтед", които обаче нямаха никаква идея как да създадат до голова ситуация. Едва в 45-ата минута се стигна до напрежение пред Тибо Куртоа, но Джоунс не успя да отправи точен удар с глава.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. "Юнайтед" се мъчете да пробие защитата на "Челси", но без успех. В 63-ата минута Алексис Санчес прати топката във вратата, но попадението правилно беше отменено заради засада.

В 70-ата минута "Челси" можеше да реши мача с втори гол. Маркос Алонсо обаче направи голям пропуск, след като беше изведе на отлична позиция от Нголо Канте. Испанският защитник реши да стреля с по неудобния си десен крак и беше блокиран.

В последните десет минути "Юнайтед" успя да осъществи по-голям натиск. В 82-ата минута Пол Погба се озова на отлична позиция пред вратарското поле след центриране от корнер, но стреля неточно с глава.

Dnevnik.bg