"Черно море" спечели битката с "Локомотив" (Пловдив) за седмото място в Първа лига и ще играе бараж за участие в Лига Европа. Тимът от Варна се наложи с общо резултат 4:3, след като реваншът в Пловдив завърши 2:2 след продължения.

На 24 май на Националния стадион "Васил Левски" "Черно море" ще се изправи срещу "Левски" или "Берое" в директен сблъсък, който ще определи последния български участник в Лига Европа.

"Локомотив" изигра много силно първо полувреме на стадиона в пловдивския парк "Лаута". Домакините създадоха много положения пред вратата на "Черно море", отбелязаха два гола и заличиха изоставането си след първата среща, в която загубиха с 1:2.

Резултатът беше открит в 12-ата минута от Филип Михалевич. "Локомотив" организира бърза атака отляво, при която Мустафа Абдулахи беше изведе на скорост. Той центрира към вратарското поле, а Михалевич изпревари прекия си пазач и отбеляза с глава.

Три минути преди почивката хърватинът удвои аванса на домакините. При поредната атака по левия фланг Банович нахлу към аутлинията и съобразително върна към точката на дузпата, откъдето Михалевич насочи топката в мрежата. Попадението падна след лоша намеса на Благой Макенджиев, който позволи топката да мине през ръцете му.

Пловдивчани обаче не успяха да задържат нивото след почивката. Тимът от Варна заигра по-добре, притисна съперника и успя да се добере до продължения благодарение на Марек Кузма. Словакът, който се появи като резерва, довкара топката във вратата на метър от голлинията, след като удар на Дуде Ндонгала се отби в страничната греда.

В заключителните минути на редовното време и двата отбора имаха по една страхотна възможност да решат изхода на двубоя без продължения. В 92-ата минута Ндонгала преодоля Милана, но Стивън Езе изчисти топката от голлинията. Малко след това Симеон Райков удари гредата на "Черно море" от пряк свободен удар.

Решаващото попадение падна в 103-ата минута, когато Даниел Димов прати топката в мрежата с глава след центриране на Георги Божилов. В тази ситуация "Локомотив" трябваше да отбележи два гола и това прекърши надеждите на домакините.

Dnevnik.bg