Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо намери оправдание за загубения финал във ФА къп. "Червените дяволи" отстъпиха с 0:1 пред "Челси" и останаха без трофей във втория сезон на португалеца на "Олд Трафорд". Според Моуриньо загубата се дължи на защитната игра на "Челси".

"Поздравих ги, защото аз съм мениджър на "Манчестър юнайтед" и трябва да показвам уважение. Не мисля обаче, че "Челси" заслужава купата. Ние бяхме по-добрият отбор, но във футбола понякога по-добрият не печели", каза Моуриньо.

През първата част "Юнайтед" не успя да отправи нито един точен удар към вратата на Тибо Куртоа и изоставаше с 0:1 след точно изпълнена дузпа на Еден Азар. След почивката "червените дяволи" бяха по-активни, но не стигнаха до гол.

"Много ми е интересно какво ще кажете или напишете за "Челси", защото знам какви щяха да са коментарите, ако ние бяхме играли така", обърна се Моуриньо към журналистите на своята пресконференция.

Португалецът обясни, че "Челси" се е защитавал с девет души, които са стояли пред наказателното поле на Куртоа.

"Те не са глупави, знаеха за проблемите ни и отсъствието на Лукаку и Фелайни. Опитахме да ги атакуваме, но просто нямаше пространства за нападателите ни", добави още мениджърът на "Манчестър юнайтед".

Тимът завърши без купа през сезона, но е втори във Висшата лига. "Юнайтед" не е бил толкова високо в класирането от оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън през 2013 г.

Дневник