Осем души са задържани в Пловдив след сбиване в зала "Колодрума" в събота вечерта, съобщиха от ОД МВР-Пловдив. Първият сигнал за започнал масов бой в публиката на мач по смесени бойни изкуства, е получен в 23.30 часа. По първоначални данни участниците в боя са фенове на футболните клубове ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив).

Тежко пострадали няма, а конфликтът е бързо преустановен от екипи на полицията. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура–Пловдив. Изясняването на обстоятелствата продължава.

Съобщава се, че няколко полицаи са получили леки наранявания.

В събота в Пловдив се проведе гала вечерта Fuerte en el RING, която включваше 16 мача по бокс и кикбокс. В един от мачовете единс рещу друг се изправиха Владислав Кънчев и Виктор Николов. Те са част от ултрас фракциите на двата клуба. Кънчев е от фенската организация на ЦСКА Animals, а Николов от "Лаута арми".

Това е втори инцидент между фенове на двата отбора. През ноември двубоят между "Локомотив" и ЦСКА от 17-ия кръг на шампионата в Пловдив беше прекъснат за кратко заради навлизане на фенове на пистата и масов бой. След инцидентите 11 души бяха задържани.

Дневник