Левски" спечели последния си мач за сезона и си осигури третото място в крайното класиране на Първа лига. На "Трейс арена" в Стара Загора сините надвиха "Верея" с 2:0 като гост. Головете за тима от София отбеляза бразилецът Паулиньо след почивката.

Третото място праща "Левски" на бараж за участие в Европа за втора поредна година. Сините ще трябва да играят срещу "Черно море", който преди ден спечели срещу "Локомотив" (Пловдив).

"Берое", който можеше да измести "Левски" от третото място, по същото време загуби от ЦСКА с 0:1. Единственият гол на "Българска армия" отбеляза Кирил Десподов от дузпа.

Мачът ще бъде на 24 май на стадион "Георги Аспарухов".

На "Трейс арена" Делио Роси излезе с променен състав заради някои наказания и проблеми. Титулярният вратар Божидар Митрев беше болен, а резервата му Николай Кръстев контузен, което доведе до това, че 18-годишният Петър Иванов дебютира в мъжкия футбол, по-малко от два месеца, след като подписа първи договор с клуба.

През първата част "Левски" не стигна до гол, въпреки много активната игра на Роман Прохазка, който се отличи с много желание. "Верея" обаче удържа нулевото равенство през първите 45 минути.

След паузата "Левски" продължи да бъде по-активен и откри резултата в 59-ата минута, когато точен беше Паулиньо. Бразилският нападател вкара след индивидуален пробив и удар по диагонала.

Гостите от София нанесоха удара си много бързо и 11 минути по-късно след идентична ситуация отново Паулиньо вкара с хубаво изпълнение от границата на наказателното поле.

До края на мача единственият по-интересен момент беше удар на Костадин Слаев с глава, който обаче попадна в гредата.

На "Българска армия" ЦСКА и "Берое" изиграха мач, в който съотношението на силите се променяше постоянно. През първата част гостите от Стара Загора пропуснаха няколко добри шанса, но през втората част червените играха по-добре.

Единственият гол вкара Кирил Десподов в 66-ата минута, когато реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Капитанът на "Берое" Мартин Райнов, който в този мач игра като централен защитник, фаулира нападателя и съдията Петър Костадинов посочи бялата точка.

Десподов стреля хладнокръвно по тревата и прати топката в мрежата на Душан Перниш – 1:0.

В третия мач за деня от челната шестица на класирането, "Лудогорец" и "Ботев" не се победиха – 2:2. Седемкратният шампион излезе с юношеска формация, след като Димитър Димитров даде почивка на титулярите и излезе с тима, който играе във Втора лига.

Ивайло Климентов откри в 37-ата минута след красива атака и двойно подаване с Денислав Александров. Той стреля с фалцов удар, а топката срещна страничния стълб и влезе в мрежата.

След почивката "Ботев" обърна резултата с две попадения в рамките на три минути между 54-ата и 57-ата, дело на Дуде Ндонгала и Радослав Терзиев.

Крайният резултат 2:2 оформи Ерол Дост четвърт час преди края.

Крайно класиране
1. Лудогорец 88 точки
2. ЦСКА 81
3. Левски 64
4. Берое 59
5. Ботев Пд 56
6. Верея 36

Дневник