Манчестър сити" току що спечели титлата във Висшата лига, но вече мисли за следващия сезон. Президентът на "гражданите" Халдун ал Мубарак даде едно от редките си интервюта, като използва клубния сайт, за да начертае посоката, в която ще се движат небесносините занапред.

Със спечелването на титлата "Сити" подобри куп рекорди в английския футбол. "Гражданите" станаха първият отбор, който достига до 100 точки. Освен това тимът завърши с рекорден брой победи (32) и вкарани голове (106), както и стъпи на върха с 19 точки пред втория "Манчестър юнайтед". Освен титлата "Сити" спечели и Купата на лигата след 3:0 срещу "Арсенал".

Според Ал Мубарак "Сити" се цели в доминация във Висшата лига през следващите сезони. Заради това беше удължен договорът на мениджъра на тима Хосеп Гуардиола, който подписа до 2021 г.

"Имаме мениджър като Пеп, който е безмилостен. Няма да има никакво отпускане тук, мога да ги уверя в това. Моите очаквания, а и тези на мениджъра са, че този отбор ще продължи да се развива. Не се съмнявам, че след лятната пауза играчите ни ще се върнат по-гладни за успехи и много по-агресивни. Всички ще се развиваме и подобряваме", каза президентът на "гражданите".

От "Сити" искат да задържат Гуардиола възможно най-дълго на "Етихад" и вярват, че с него начело ще могат да доминират дълго в английския футбол. "Гражданите" вече мечтаят за това, което направи сър Алекс Фъргюсън в градския съперник "Юнайтед". За 10 години в треньорската професия начело на "Барселона", "Байерн" (Мюнхен) и "Манчестър сити" Гуардиола има спечелени 23 трофея.

Именно каталунецът привлече много от младите играчи в "Сити", които впечатлиха през сезона. Триото в атака Лерой Сане, Габриел Жезуш и Рахийм Стърлинг комбинира за 41 гола във Висшата лига.

"Нашият отбор е много млад. Много голяма част от момчетата са под 26 години", каза още Ал Мубарак.

Основният въпрос пред "гражданите" е дали ще привличат нови попълнения на "Етихад" през лятото при силния отбор, който имат. През изминалия сезон тимът купи футболисти за 285 милиона паунда.

"Това е въпрос, който така и не мога да коментирам еднозначно. От една страна, имаме много силен отбор, който ни показа победната формула. Когато си на върха, трябва да взимаш играчи много внимателно, за да си сигурен, че пасват на отбора. Няма обаче отбор, който да не може да бъде подсилен", добави президентът на "гражданите".

Наскоро Гуардиола заяви, че "Сити" няма да харчи огромни средства, както през миналото лято.

Дневник