Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп определи "Реал" (Мадрид) като фаворит във финала в Шампионската лига. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота, а испанският клуб се цели в трети пореден триумф в най-силния европейски турнир.

За "Ливърпул", който има пет трофея, участието на финал е първо от 2007 г. насам.

"Реал" (Мадрид) е по-опитният отбор, защото от много години играе с един и същи състав, спечели в последните два сезона. В живота обаче опитът не е единственото важно нещо. При нас ключови са желанието, отдадеността и работоспособността на моите играчи", каза Клоп и добави: "Те са достатъчни да спечелиш всеки мач и затова обичам футбола."

Германският мениджър обясни, че "Ливърпул" е отлично подготвен, за да играе по начина, по който го прави цяла година. "Ще тичаме много, така можеш да победиш "Реал"."

До този момент в Шампионската лига "Ливърпул" изигра много силни мачове, като отстрани един от фаворитите "Манчестър сити". Според Клоп тимът му е показал характер, за да стигне до финала.

"Не е лесно да покажеш смелост срещу "Сити" и срещу "Рома", но момчетата го направиха и заслужават да са на финал. Мисля, че "Реал" няма да сменят начина си на игра заради нас. Те са много опитни и имат самочувствие, че другите трябва да се нагодят към тях. Те винаги са на много високо ниво за големите мачове."

"Ливърпул" няма да може да разчита на контузените Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Жоел Матип, които отпадат за финала. В групата обаче се завръща Емре Джан. Германският халф тренира с отбора на "Анфийлд" в откритото занимание, което червените направиха, преди да заминат за Киев.

Dnevnik.bg