„Пирин" (Благоевград) изпадна от Първа лига след неочаквана домакинска загуба с 1:2 от аутсайдера "Витоша" (Бистрица). "Орлетата" спечелиха първата среща с 1:0, но напускат елита заради по-малко голове на чужд терен.

"Витоша", който през целия сезон беше на дъното в класирането, продължава битката за оцеляване. Отборът, воден от Костадин Ангелов, ще играе плейоф с "Локомотив" (София), който зае второто място във Втора лига.

Двубоят в Благоевград беше белязан от изключително спорна ситуация в 63-ата минута, след която "Витоша" поведе с 2:0. Григор Долапчиев получи топката в засада, която беше маркирана от страничния съдия. Голяма част от футболистите спряха да играят и се обърнаха към центъра. Главният рефер Станислав Тодоров обаче остави играта да продължи, Долапчиев се измъкна сам срещу вратаря и прати топката във вратата.

Само три минути по-късно Костадин Ничев намали резултата и доближи "Пирин" на един гол от крайния успех в този бараж. До края на мача и двата отбора имаха множество чисти положения, но ги пропиляха с лека ръка.

Във втори пореден сезон отборът, който през цялото време беше на дъното, избегна директното изпадане. Преди година "Монтана" имаше само 15 точки преди баражите, но след това елиминира "Нефтохимик", който беше спечелил 16 точки повече от съперника. Впоследствие тимът от Северозапада не успя да запази мястото си в елита след загуба от "Септември" (София).

Dnevnik.bg