Чилиецът Мануел Пелегрини се завръща в английския футбол, след като беше обявен за новият мениджър на "Уест Хем". Специалистът, който водеше "Манчестър сити" между 2013 и 2016 г., подписа тригодишен договор с "чуковете".

Пелегрини водеше китайския "Хебей" през последните два сезона, но напусна, за да се завърне във Висшата лига. По информация на Sky Sports, чилиецът ще получава 7 млн. паунда на година в Източен Лондон. Досега заплатата му в Китай беше 16 млн. паунда на година.

"Много съм радостен да приветствам Мануел Пелегрини в нашия клуб. Той е един от най-уважаваните треньори в света и нямам търпение да работим заедно. Беше важно да назначим човек с опит и познания във Висшата лига и Мануел е точно такъв. Той идва и с репутацията на специалист, който обича нападателния футбол", каза един от собствениците на клуба Джон Съливан.

Чилиецът заменя на поста Дейвид Мойс, чийто договор не беше подновен. Шотландецът се задържа в "Уест Хем" само шест месеца, след като преди него в клуба работеше Славен Билич.

"Уест Хем" завърши на 13-о място във Висшата лига, което е най-слабото класиране на тима през последните пет години.

Пелегрини изведе "Манчестър сити" до титлата през сезон 2013-14, като записа 100 победи в 167 мача начело на "гражданите". В Европа 64-годишният специалист е водил още "Виляреал", "Реал" (Мадрид) и "Малага".

Дневник