Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан смята, че отборът му не страда от липса на мотивация за финала в Шампионската лига срещу "Ливърпул". В събота испанците ще играят в мача за титлата за трета поредна година, но според френския специалист с времето тимът му става по-гладен за успехи.

Зидан предупреди съперника "Ливърпул", че желанието на неговите играчи е много голямо.

"Ще играем в трети пореден финал и сме на прага на едно историческо постижение. Преди година всички казваха, че няма отбор, който да е печелил Шампионската лига два пъти поред, но ги опровергахме, защо да не направим същото. Уверявам ви, че "Ливърпул" не са по-мотивирани от нас", каза Зидан на пресконференция в Мадрид.

Според французина по-големият опит на неговите футболисти няма да играе основна роля във финала, защото става въпрос за един мач. В състава на "Ливърпул" няма футболист, който преди това в кариерата си да е достигал до финал в турнира.

"Да, ние имаме опит, но тук говорим за един мач, така че не можеш да разчиташ само на опит. Ние трябва да покажем, че заслужаваме трофея, а не да разчитаме на това, че сме го печелили преди. "Ливърпул" е голям клуб и те знаят как да печелят", добави Зидан.

Преди двубоя основната тема е за задочната битка между звездите в нападение Кристиано Роналдо и Мохамед Салах. Египтянинът направи много силен сезон, в който обра всички индивидуални награди във Висшата лига, а в Шампионската лига вкара 10 гола в 12 мача.

"Кристиано е най-добрият и го доказва всяка година. Има играчи, които под напрежение се огъват, има и такива, които показват най-доброто от себе си в такива моменти. Кристиано е от вторите", завърши Зидан.

Финалът в Шампионската лига е в събота в Киев.

Dnevnik.bg