Британският боксьор в тежка категория Дилиън Уайт обвини Кубрат Пулев за забавянето на насрочване на мач помежду им. Международната боксова федерация (IBF) нареди да бъде проведен търг за провеждане на мача. Уайт и Пулев трябва да се бият, за да определят претендента за една от титлите на Антъни Джошуа, но дата все още няма.

Търгът, който трябваше да се състои на 17 май, беше отложен със седмица.

"Пулев просто не иска да се бие. Той опитва всякакви трикове, за да протака, и се надява аз да реша да се бия с Луис Ортис, а той да срещне следващия в листата (Александър Димитренко)", каза Уайт.

Британският боксьор посъветва Пулев да излезе на ринга срещу него, защото по този начин губи времето и на двамата.

"Пулев, не ми губи времето. Преди време той каза, че съм идеален противник за него, но поради някаква друга причина той и промотърът му (Кале) Зауерланд прекалено много се бавят. Тежката категория е пълна със страхливци", добави още британецът.

В началото на април IBF нареди организирането на двубой между 36-годишния българин и 30-годишния американец. След като двете страни не се разбраха, федерацията насрочи търг. Отлагането вероятно е знак, че все пак може да се стигне до споразумение.
Преди дни Пулев каза, че при първите преговори "Зауерланд" е поискал 75% от приходите. Промотърът на Уайт - Еди Хърн, е настоявал приходите да бъдат разделени поравно и срещата да се играе във Великобритания.
Българинът обясни, че е минимална възможността мачът да е в София.


Уайт продължава да чака развитие около ситуацията, след като е и претендент №1 за титлата на Световния боксов съвет (WBC). Въпреки това наскоро беше обявено, че Доминик Бризийл ще бъде най-вероятният следващ съперник на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Dnevnik.bg