Бившата четвъртфиналистка Сесил Каратанчева отпадна в първия кръг на квалификациите за "Ролан Гарос". По-рано и Елица Костова напусна надпреварата, което остави Виктория Томова единствената българска представяителка в турнира.

Каратанчева загуби от тунизийката Онс Джабеур с 1:6, 6:2, 2:6. Въпреки че премина в три сета, двубоят продължи само 84 минути. Джабеу, която миналата година направи фурор в Париж с достигането си до третия кръг като "щастлива губеща", имаше голямо превъзходство в този мач.

Тунизийката, която заема 140-ото място в световната ранглиста, реализира шест пробива от девет възможности. Тя пласира цели 15 печеливши удара повече - 31 срещу 16, и въпреки доста по-агресивната си игра направи само две непредизвикани грешки повече - 30 срещу 28.

Каратанчева имаше големи проблеми със сервиса, като допусна цели осем двойни грешки и спечели само 50% от точките в своите подавания. Българката, която е 193-а в света, отстъпваше значително и в играта на мрежата - шест успешни от общо 13 излизания срещу осем от десет за съперничката й.

Каратанчева, който едва 14-годишна игра четвъртфинал при дебюта си на "Ролан Гарос" през 2005 г., успя да покаже по-добра игра само във втория сет. Тогава тя се възползва от неубедителния сервис и грешките на Джабеур и реализира три пробива от пет възможности.

Българската тенисистка обаче не само не успя да задържи инерцията, а не оказа никаква съпротива в третия сет. Тя допусна цели 13 грешки, четири от които двойни, взе само седем точки при сервис на 23-годишната тунизийка и не получи нито един шанс за пробив.

Каратанчева отпадна в квалификациите за седми път в последните си седем участия в турнирите от Големия шлем. Тя не е влизала в основната схема на надпреварите от голямата четворка от US Open 2015. Последната й победа в основна схема в Шлема беше преди две години в Париж.

Dnevnik.bg