Карло Анчелоти ще е новият старши треньорът на "Наполи", обявиха медиите в Италия. 58-годишният специалист е подписал договор за два сезона, а годишната му заплата ще е 6.5 милиона евро, твърди "Гадзета дело спорт". Според "Футбол Италия" назначението ще бъде обявено на 1 юни.

Анчелоти ще замени Маурицио Сари, който води неаполитанци от лятото на 2015 г. Сари е сочен за фаворит №1 за мениджърския пост в "Челси". Очаква се в близките дни сините да уволнят Антонио Конте, който за два сезона на "Стамфорд бридж" спечели титлата във Висшата лига и Купата на Англия.

Сари има договор с "Наполи" до лятото на 2021 г. Клубът може да уволни треньора срещу сравнително скромна неустойка в размер на 500 хиляди евро. Това обаче няма да се случи, тъй като в договора на италианеца има клауза за откупуване на стойност 8 милиона евро. Интерес към него освен от "Челси" има и от "Зенит".

Сари получава отлични отзиви за работата си в "Наполи". 59-годишният треньор, който привлече внимание начело на "Емполи" (2012-2015 г.), записа 97 победи и само 25 загуби в 147-те си мача на скамейката на тима от Неапол. Той беше избран за най-добър треньор в Серия А през миналия сезон, а през настоящия отборът му беше претендент за титлата до последните кръгове.

Президентът на "Наполи" Аурелио де Лаурентис ще използва парите, които се очаква да получи за Сари, за да плати заплатата на Анчелоти и екипа му за сезон 2018-19, пише още "Гадзета дело спорт". Според информацията Де Лаурентис и Анчелоти били постигнали предварително споразумение още преди три седмици.

Анчелоти е без работа, откакто беше уволнен от "Байерн" (Мюнхен) през есента. "Наполи" ще бъде петият отбор от Серия А в треньорската му кариера. Тя започна в "Реджана" (1995-1996 г.) и продължи в "Парма" (1996-1998 г.), "Ювентус" (1999-2001 г.) и "Милан" (2001-2009 г.). След това бившият полузащитник премина през "Челси", "Реал" (Мадрид) и "Пари Сен Жермен".

Анчелоти е единственият треньор, печелил титлите в четири от петте големи първенства в Европа. Той има общо 19 трофея като наставник, включително три в Шампионската лига. Единственият друг треньор с три европейски титли на клубно ниво е легендата на "Ливърпул" Боб Пейсли.

Дневник